Over mij

Als kind vond ik het al leuk om de mensen in mijn omgeving te observeren. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde ging mijn interesse uit naar veranderingsmanagement; hoe krijg je mensen in beweging? In 2020 heb ik de Post HBO opleiding Beroepscoach Practitioner (NOBCO / EQA) afgerond. Mijn missie is mensen als coach te helpen om vanuit authenticiteit, zowel persoonlijk als professioneel effectiever te zijn en met meer passie en plezier te werken en te leven.

Loopbaanoriëntatie - Wie is Patricia Braacx?

Vol passie

Vanaf jongs af aan heb ik oog voor mensen en wat hen drijft. Ik zie jou en jouw potentieel. Ik geniet ervan als mensen gaan inzien hoe kostbaar en mooi ze zijn, waardoor ze een bron van inspiratie voor anderen worden.

Doorzetter

Ik hoor wat niet gezegd wordt en vraag door waar anderen stoppen, om zo belemmerende patronen en overtuigingen boven water te krijgen en deze om te buigen.

Betrokken coach

Ik ben oprecht geïnteresseerd in wie je bent en in wat je beweegt. Mijn vragen kunnen pittig, ondersteunend en confronterend zijn, maar ze zijn altijd vanuit betrokkenheid en erop gericht om talenten en kwaliteiten vrij te maken.

#10 Weetjes over mij

Om mij wat beter te leren kennen, heb ik hieronder 10 weetjes voor je op een rijtje gezet.

Love = Cross, dat betekent voor mij dat ik een geliefd kind van God ben en dat Jezus mijn rots en gids in het leven is. ‘There is no fear in love, but perfect love drives out fear. For my weakness becomes a portal to God’s power.’ Vanuit de perfecte liefde kan ik leven in vertrouwen, in plaats van angst. Ik hoef niet te streven naar perfectie, maar juist vanuit zwakte, wordt Zijn kracht in mij zichtbaar.

Als kleuter kon ik mezelf verliezen in het kijken naar andere kinderen. Ik keek naar hun gedrag en wat ze met hun gedrag bij de juf wel of niet voor elkaar kregen. Zo had ik al gauw door dat je bij de juf niet moest laten merken dat je bepaald speelgoed erg graag wilde hebben, want dan kreeg je het juist niet. Van jongs af aan was ik gefascineerd door gedrag, drijfveren en impact.

Al heel wat jaren getrouwd met de eerste liefde van mijn leven: Roemer. Prachtige vent, waar ik de mooie kanten en de minder mooie kanten van het leven mee deel. We zijn gezegend met twee prachtige kinderen, lekker verschillend maar even kostbaar.

In mijn tienerjaren was ik een groot fan van Whitney Houston. Het liedje: “The greatest love of all”, zong ik uit volle borst mee onder de douche . Jaren later kom ik tot de ontdekking dat dit is wat mij drijft in elk coachingsgesprek: Het mooie in jou, wat jou zo bijzonder maakt en waar je hart naar uitgaat, aan jou laten zien; zodat je leert van jezelf te houden en dat uitstralen naar de wereld om je heen.

Wanneer ik onze zwarte labrador tijdens een wandeling, kennis laat maken met een onbekende hondeneigenaar , krijg ik steevast de vraag of zij genoemd is naar Alice in het liedje who the f… is Alice van de band Smokie. Met een grote glimlach vertel ik dan, dat zij genoemd is naar het bijzondere meisje van Alice in Wonderland. Onze Alice is een geweldige hond, superlief en op de juiste momenten lekker eigenzinnig, altijd vrolijk en bij tijd en wijlen de stress retriever van ons gezin.
Tijdens mijn post HBO coachopleiding werd ik geraakt door deze zin. Het was voor mij een startpunt om mijn grenzen te gaan verleggen, mijn comfortzone te verlaten en te gaan ervaren hoe mooi, spannend en uitdagend het in die onbekende zone is. Ik heb ontdekt dat vrijheid te vinden is aan de overkant van angst. Dat transformatie niet kan zonder pijn en falen. Het is een proces geweest, waarin ik heb geleerd dat leven vanuit mijn hart, niet alleen van grote invloed is op mijn zichtbaarheid als persoon maar ook als coach. Ieder mens is kostbaar en van waarde: Je bent te mooi om niet gezien te worden!
Op de Erasmus Universiteit heb ik Bedrijfskunde gestudeerd, veranderingsmanagement was mijn richting. Veranderingsprocessen in organisaties in goede banen leiden. Ik ben vooral geïnteresseerd in mensen in beweging krijgen en de vraag achter de vraag ontdekken.
Ik hou van een goed gesprek, in combinatie met een goed glas wijn. Als je mij fanatiek wil meemaken, dan nodig ik je uit voor een partijtje tennis. Ik beloof je, ik geef me niet snel gewonnen . In de zomer lig ik graag op het strand met een goed boek en vind ik het heerlijk om een terrasje te pakken. In de winter geniet ik graag van de sneeuw op de skipiste en als het lekker vriest, maak ik graag een schaatstochtje in de Alblasserwaard.
Zien wat jou zo bijzonder maakt, wat je hart raakt en wat ervoor jou toe doet en dat naar buiten brengen, is wat mijn hart raakt! Als coach geniet ik van het luisteren en het stellen van prikkelende vragen, zodat je inzichten opdoet, die ervoor zorgen dat je een betekenisvolle verandering van binnenuit doormaakt: “I see You and by seeing You, I bring you into being.”
Tijdens een kennismakingsgesprek met een coachee zei ze op een gegeven moment tegen mij: “Je doet me aan iemand denken, maar ik kan er niet opkomen”. Aan het eind van het gesprek, moest ik ergens om lachen en zei ze tegen mij: “ Nu weet ik het”. Ik dacht dat ze zou zeggen je lijkt op Michelle Obama, wat ik al vaker heb gehoord. Maar nee, ze zei: “je hebt dezelfde glimlach als Julia Roberts.” Ik was verbaasd en tegelijkertijd ook wel weer gevleid.

Ben je benieuwd naar mijn glimlach, wil je me beter leren kennen en weten hoe ik als coach voor jou van betekenis kan zijn? Neem dan contact met mij op en let’s meet!

Referenties

Benieuwd naar de mogelijkheden van coaching? Vul je gegevens hiernaast in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter